Vaig a les terres llunyanes a impregnar-me de la seva sabiduria...

dimecres, 22 de desembre del 2010

Fem cagar un "Pongotió"!!!


Dia 21 de decembre, aquí tothom s'està preparant per marxar de vacances (quan dic tothom vull dir els catalans i espanyols que estan per aquí). Tots preparen amb ilusió el seu viatge al sud, cap a Chiapas que hi falta gent, o cap a DF o cap a la platja...però que seria el Nadal sense fer cagar el tió (es pregunten els tradicionalistes), respostes:
A) Seria una festa consumista compulsiva igualment, uns dies per ser tan super bona persona que et puguis oblidar de ser-ho durant la resta de l'any.
B) Seria un drama.
C) Les dues anteriors són correctes.

Cadascú és lliure de fer la seva elecció, jo no diré quina és la meva...jejeje.

Bé la qüestió és que es va decidir fer cagar el tió, i he de dir que té collons la cosa, a 9000km de distància de Catalunya i he fet cagar el tió per primer cop!!!!!

Si he de ser sincera (i ho seré) a mi les festes de nadal i totes les mandangues que aquestes festes comporten, me la porten bastant fluixa, no m'agrada el Nadal i m'agrada anar a contracorrent com als salmons (oi que m'entens Sergi?), de tota manera he de dir que va ser un gran sopar i el tió va ser molt divertit.

El nostre tió, no era un tió normal, primer perquè era un tió anticristo i l'altra perquè era un pongotió!!!! Que és un pongotió???? Sé que tots esteu frisant perquè us ho explike, jajajaja.

Explicació:

La preparació del tió és la mateixa que en un tió normal, la diferencia és que els regals són pongos.
Es fan tants números com gent hi ha per fer cagar el tió i es reparteix un número a cadascú, de tal manera que es picarà al tió amb un ordre determinat.

Pica el número 1 i treu un regal que immediatament obrirà i és maleirà pensant on posa aquell pongo. Pica el número 2 i treu un altre regal, però atenció! aquest pot decidir obrir el seu regal o no fer-ho i canviar-li al número 1 i aquest a falta d'una altra persona a qui canviar-li el regal, es vora obligada a obrir-lo. És el torn del número 3 que podrà canviar el seu regal amb l'1 o el 2, sempre sense haver-lo obert prèviament. Si li canvia al 2, aquest després li podrà canviar a l'1 i aquest tornar-li al 3, fins que algun es cansi i l'obri, llavors li tocarà picar a tió al número 4.

Així s'anirà desenvolupant la caguera del tió...no sé si queda gaire clar, però tothom pot posar-li imaginació i inventar-se el seu propi joc.

Resultat del tió: una mini ampolla de lambrusco (hi ha gent que no té clar que és un pongo, jeje)


Passeu aquests dies com bonament pugueu, i si tampoc us agraden aquestes festes només heu de ser pacients i torrar-vos molt que tot passa!!!!!

Salut

1 comentari:

  1. Aquesta vegada t'ha has currat, Sylvia boehmi!

    Fins i tot m'han entrat ganes de fer un pongotió aquest any! Jajajaaa!!!

    ResponElimina